Vaporex – Tartósan száraz vakolat

 

Hogyan működik? Hogyan szárítja a vakolatot a VAPOREX C+M?

A keverővízbe adagolt speciális felületaktív anyagokat tartalmazó VAPOREX C+M hatására a cement és a homok hozzáadása után a keverés során a habarcsban apró légbuborékok (légpórusok) keletkeznek, amelyekből a vakolat száradása után apró nyitott csatornácskák és zárt légbuborékok képződnek.
A nyitott pórusokon keresztül a falnedvesség folyamatosan, szabadon el tud párologni, mégpedig a felület átnedvesedése nélkül.
Az elpárolgott vízből visszamaradó só (salétrom) a pórusokban tárolódik, tehát a felületen nem jelenik meg hosszú évekig, akár évtizedekig.
(A VAPOREX C+M 40 % feletti légpórustartalmat biztosít, mely érték megfelel a német WTA előírásoknak is.)
A zárt pórusok (légbuborékok) által javul a vakolat hőszigetelő képessége.
A légpórusok által javul a vakolat fagyállósága, megnövekszik élettartama.

Hogyan teszi vízállóvá (hidrofóbbá) a vakolatot a VAPOREX HIDRO?

A VAPOREX HIDRO speciális hatóanyaga a cement szemcséi körül víztaszító burkot képez, így a nedvesség nem tud behatolni az elkészült vakolatba.

Hogyan ötvözi a fenti két termék hatásait a VAPOREX GOLDMIX?

A VAPOREX GOLDMIX együttesen tartalmaz speciális felületaktív és hidrofóbizáló hatóanyagokat, ezáltal az elkészült vakolat nemcsak légpórusos, hanem hidrofób is lesz.
Erre akkor lehet szükség, amikor legalább annyira fontos a falban lévő nedvesség folyamatos eltávozása mint a külső nedvességnek való ellenállás (pl. kültéren a lábazati szint felett vagy pincékben).

Hogyan spórol meg a VAPOREX MÉSZPÓTLÓ minden literje 250 kg oltott meszet?

A VAPOREX MÉSZPÓTLÓ speciális hatóanyagának köszönhetően nem csak képlékennyé teszi a cement-homok alapú habarcsot, hanem a kiszáradt vakolat minőségét is javítja azáltal, hogy viszonylag alacsony zártpórus tartalmának szerkezete a vakolat vízfelvételét csökkenti, a hőszigetelő képességét és a fagyállóságát pedig növeli.
Amennyiben mészpótló helyett oltott meszet alkalmaznak, akkor számolni kell a 250 kg mész beszerzési, fuvarozási és raktározási pluszköltségeivel és munkaerőigényével.

 

Bejegyzés megosztása:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print