Az IZONIL vízszigetelő vakolat garantáltan megszünteti az épületek vizesedési problémáit?

 

IZONIL – a vízzáró vakolat:

Az IZONIL vízzáró vakolat az épületek vizesedésének megszüntetésére szolgál, melynek különlegessége az alkalmazott adalékanyagban rejlik.
A speciális adalékanyag a megszilárdult vakolatot pozitív és negatív irányból egyaránt vízzáróvá teszi, különleges összetételének köszönhetően a kész bevonat mégis légáteresztő marad.
Az IZONIL vízzáró- és légáteresztő vakolat alkalmazása különösen kedvező műemlék jellegű épületeknél, mert az állagmegőrzésben az anyag előnyös tulajdonságai – az optimális páraáteresztés, a víz- és a fagyállóság – jól érvényesül. Ez bizonyított a külső homlokzatok és a díszítőelemek védelménél is. A termék alkalmazásánál különleges ismereteket nem igényel, felhordása közel azonos a hagyományos vakolatok felhordásával.
Az IZONIL vízzáró- és légáteresztő vakolat használatának nagy előnye, hogy a vakolás és a szigetelés munkafázisa egy technológiai lépésben valósul meg, ezáltal jelentős szakipari munka és időmegtakarítás érhető el. Az IZONIL vízzáró vakolat megfelel mindazoknak a szakmai követelményeknek, amit az ÉMI támaszt a Magyarországon forgalomba hozandó építőipari anyagokkal szemben.

A termék leírása:

IZONIL vízzáró és légáteresztő alapvakolat iparilag előállított hidrofób vízzáró adalékkal ellátott cementkötésű száraz vakolóanyag keverék, mely pórusos szerkezete által légáteresztő marad. A termék nem tartalmaz kémiailag káros vagy tűzveszélyes anyagokat, környezetszennyező hatással nem kell számolni.
Az IZONIL hidrofób adalékszer és a porózusos szerkezet egyedülállóan ad tartós műszaki megoldást a falfelületek vizesedési problémáira, illetve a falak szellőztetésére a falakban lévő nedvesség kipárologtatására. A vakolat 1 cm vastagságban, a műszaki adatokban meghatározott vízzárósági és egyéb paramétereknek kiválóan megfelel. Az előzőeken kívül alkalmazható az építőipari kivitelezés szigetelést igénylő vertikumának szinte valamennyi területén.

A termék tulajdonságai:

– Kiváló vízzáróság és kiváló légáteresztő képesség
– Pára áteresztő képesség
– Belső- és külső oldali szigetelésként egyaránt alkalmazható
– Jó tapadó képesség
– Kiváló szulfátálló képesség
– Fagyálló
– Nedvességnek ellenáll
– Nedves alapfelületre is felhordható
– Só kivirágzással szemben ellenálló
– Csapóesővel szemben ellenálló
– Kézi- és gépi úton egyaránt felhordható
– Anyagában simítható, nem többrétegű rendszer
– A száraz falak falak fűtési költséget takarítanak meg
– Az utólagos vízszigetelési technológiák közül a legegyszerűbb és leggazdaságosabb megoldás

Alkalmazási területek:

– Műemlék épületek, hagyományos építésű épületek felvizesedett, nedves, sótól károsodott falainak bel- illetve kültéri tartós felújítására.
– Új épületek falainak talajnedvesség elleni szigetelésére
– Aljzatokra bel- illetve kültéri tartós felújításra
– Nedves helyiségek, fürdőszobák, vizes blokkok, úszómedencék falainak vízzáró vakolására
– Utólagos belső pince és lábazat, vakolt kerítés szigetelésére
– Talajjal takart épületrészek szigetelésére
– Aknák, épületgépészeti műtárgyak, víztározók vízzáró vakolására
– Könnyűszerkezetes épületek homlokzati alapvakolattal történő ellátására
– Dísztéglaburkolatok későbbi sóvirágzásának kiküszöbölésére
– Kisalétromosodott, dohos, gombás, vizes falak újravakolására
– Árvíz vonatkozásában veszélyeztetett épületek falazatainak külső és belső vakolására
– Döngölt föld- és vályogtégla falazatú épületek felújítására

Felhasználással kapcsolatos fontos tudnivalók:

– Ha Ön salétromos, táskás, máló, gombás falat szeretne IZONIL vakolattal helyrehozni, minden esetben szükséges a régi vakolat eltávolítása
– A felület nem lehet laza, törmelékes, bitumenes, műgyantás, festékes, olajos vagy zsíros. Ezeket el kell távolítani és a falat a jobb tapadás érdekében cementes „grúzolással” előkészíteni.
– A 40 kg-os zsákhoz 7-8 liter víz szükséges.
– Bekeverése történhet kézzel és géppel egyaránt. A keverés 3-5 percig tartson, amíg az anyag tejfölsűrűségű nem lesz.
– Amennyiben az anyag nem kerül felhasználásra, a keverőgépet le kell állítani, majd felhasználás előtt újra indítani. Max. állásidő 30 perc.
– Az IZONIL vakolatot +5C és 25C között szabad felhordani, legfeljebb 3 rétegben, rétegenként 1 cm vastagságban, a felület állapotától függően. Nedvesedő, salétromos falnál 1 cm, erősen vizesedő falnál 3 cm.
– Az egyes rétegek felvitele közötti idő legalább 8 óra legyen.
– A köztes réteget fésűs simítóval kell eldolgozni, ha több réteget kívánunk felhordani a falazatra.
– Amennyiben az előző réteg izzad, a nedvességet le kell törölni, ellenkező esetben a vakolat lecsúszik. (Javasoljuk a felület olaj- és zsírmentes ruhával történő áttörlését.)
– Az utolsó réteg felvitelét követően a vakolatot megfelelő szilárdulása után lehet simítani. Ha ezt az időt nem várják ki, a felület megrepedezhet.
– A vakolás befejezése után a falazatot 7 napig nedvesíteni kell, ha a környezet száraz, szeles vagy a felületet közvetlen napsugárzás éri.
– Más anyag hozzáadása tilos.
– A kiszáradt vakolt falfelületet csak légáteresztő, szilikátbázisú gletteléssel és festéssel szabad ellátni.
– A vizesedési határvonal fölött is, a falvastagság 1,5-szeresével.
– Ha az Izonil vízzáró vakolathoz Izonil Rapid terméket használ (1 zsák {40 kg} 6-7 l vízhez 0,5 dl szükséges), akkor nagymértékben elősegíti a vakolat jobb tapadását, feldolgozhatóságát, simíthatóságát, valamint elkerüljük a vakolat hajszálrepedezését.

IZONIL vízzáró és légáteresztő vakolat műszaki adatai:

IZONIL vízzáró és légáteresztő vakolat műszaki adatai

 

Bejegyzés megosztása:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print